Mijn account

Nach oben

1) Ik ben mijn wachtwoord vergeten! Wat kan ik doen?

Klik op "Wachtwoord vergeten?" bij het inloggen op uw gebruikersaccount. Voer dan uw e-mailadres in en wij sturen u automatisch een nieuw wachtwoord per e-mail.

Nach oben

2) Hoe kan ik mijn klantenaccount verwijderen?

Neem contact op met onze klantenservice.

Nach oben

3) Wat gebeurt er als ik de bevestigingsmail voor het aanmaken van een account niet ontvang?

Als u geen e-mail met een bevestigingslink ontvangt, controleer dan eerst uw spam-map. Als u daar ook geen e-mail heeft ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nach oben

4) Wat zijn de voordelen van een klantenaccount van WhiteWall?

Met uw klantenaccount van WhiteWall bieden wij u een met een wachtwoord beveiligd gedeelte waarin u op elk moment de actuele status van uw bestelling kunt bekijken. Dit maakt het ook mogelijk om bestelde producten opnieuw te bestellen. Daarnaast heeft u toegang tot uw persoonlijke gegevens, foto's, afleveradressen en alle facturen en opgeslagen vouchers.

Nach oben

5) Hoe kan ik een klantenaccount aanmaken?

Registreer bij WhiteWall onder "Login". U ontvangt dan een e-mail van WhiteWall met een bevestigingslink. Door op deze link te klikken voltooit u uw registratie voor een klantenaccount van WhiteWall.

Nach oben

6) Hoe kan ik me voor de nieuwsbrief afmelden?

Onderaan elke nieuwsbrief vindt u een link waarop u kunt klikken.

Nach oben

7) Hoe kan ik gegevens en informatie in mijn account wijzigen, bv. het wachtwoord?

In uw klantenaccount onder het menu-item "Mijn gegevens" kunt u uw gegevens, foto's en bestellingen beheren. Houd er rekening mee dat wijzigingen die hier worden aangebracht, niet worden toegepast op lopende orders.

Nach oben