Fotoafdruk op barietpapier

vanaf €14,95Prijs incl. BTW, excl. verzendkosten
Formaten & PrijzenTest de configurator met een voorbeeld

INDIVIDUEEL FORMAAT

Free formats from 9 by centimeters to 100 by centimeters possible

LEVERINGSTIJDEN

Voor professionals: ICC-profiel voor softproof downloaden
TIPA World Awards 2021 logo.

Uw foto op Ilford barytpapier in zwart-wit online bestellen

Fotoafdrukken op barytpapier behoren tot de absolute klassiekers in galeriekwaliteit. De zwart-witafdruk met een speciale papierdikte heeft een glanzend oppervlak dat door de barytstructuur een zijdeachtige glans krijgt.

 • Speciaal papier voor zwart-witfotografie

 • Klassieker in galeriekwaliteit

 • Zijdeachtig glanzend oppervlak

 • Barytpapier met klassieke structuur

 • Speciale papierdikte: 315 g/m²

 • 75 jaar bescherming tegen verbleken

WhiteWall ultraHD - nu ook voor zwart-witafdrukken

WhiteWall luidt een nieuw tijdperk in voor zwart-witfoto's op origineel Ilford-fotopapier. Met onze bewezen ultraHD-technologie brengen we opnieuw een revolutie teweeg in de wereld van de fotografie en stellen we nieuwe normen. Verscherping die perfect is afgestemd op onze nieuwste generatie laserbelichters (productiejaar 2023), in combinatie met verhoogde productieresoluties, zorgt voor een ongekend niveau van helderheid en precisie: elk fijn detail en nuance van in monochrome motieven komt tot leven.

Selecteer de optie "ultraHD sharpening" in de productconfiguratie.

Het fotopapier: intense contrasten voor unieke kunstfoto's

Met het meer dan 140 jaar oude barietpapier, zet WhiteWall het succesverhaal van de zwart-witfotografie voort. Conventionele soorten fotopapier bestaan uit papier met een coating uit polyethyleen, waardoor eenvoudiger en sneller foto’s geproduceerd kunnen worden. Barietpapier verschilt van het normale fotopapier door de coating van bariumsulfaat (het zogenaamde ‘bariet’). Wat betreft de beeldkwaliteit is dit papier onovertroffen. Dankzij de hoge densiteit van 2,3 wordt op ongekende wijze briljant wit met intense zwarttinten gecombineerd. De grijstinten maken fijne details zichtbaar en contouren worden extreem scherp weergegeven. Door de natuurlijke schittering van de barietcoating zijn optische witmiddelen of lamineringen overbodig.

 • Speciale papierdikte

 • Zijdeachtige glans door barytstructuur

 • 75 jaar gegarandeerde briljantie

close up of a LightJet print on Ilford Baryta paper.

Ilford barytpapier: het perfecte papier voor uw zwart-witfoto

Klassiek barytpapier in combinatie met de modernste laserbelichting biedt optimale voorwaarden voor uw zwart-witfoto. Het bewerkingsproces van het in 1866 ontwikkelde barytpapier is omslachtig en in de beste zin van het woord ouderwets: door het lange spoelen bij fotopapier zonder PE-laag en het daaropvolgende drogen kunnen er kleine afwijkingen van maximaal enkele millimeters ontstaan.

 • Met bariumsulfaat-coating baryt

close up of a LightJet print on Ilford Baryta paper.

Barietpapier ook met witte rand

Op verzoek omlijsten wij uw hoogwaardige barietafdruk met een witte rand. Helemaal in de stijl van oude foto's geeft deze uw zwart-witfoto extra presentatiekracht en esthetische opwaardering. Drie verschillende breedtes, namelijk 1 cm - 12 cm, benadrukken dit effect. Professionele fotografen gebruiken onze aanvullende optie ook om praktische redenen.

 • Randbreedte van 1 cm, 2 cm, 3 cm, 5 cm, 8 cm, 12 cm

close up of 3 LightJet prints on Ilford Baryta paper with different white border widths.

Uw Fotoafdruk op barietpapier in uw eigen wensformaat

Voor uw formaat hebt u tal van keuzemogelijkheden. Wij bieden standaardformaten aan in de afmetingen van mini tot XXL, staande of liggende formaten, uw fotoafwerking als vierkant en in bijzondere vormen. Het product is uniek en voldoet aan de hoogste eisen van galeriekwaliteit, ook bij overgrote formaten tot drie meter.

 • Minimale grootte: 9 x 9 cm

 • Maximale grootte: 100 x 100 cm

several LightJet prints on Ilford Baryta paper in frames hanging on a wall.

Passe-partout en edele lijst van echt hout

De LightJet-afdruk op Ilford barietpapier is optimaal te combineren met een passe-partout. Van het motief gaat daarbij niets verloren. In het maximale formaat produceren wij uw afdruk zonder witte rand.

LightJet print on Ilford Baryta paper in a solid wood passe-partout frame.

Echte fotoafdruk op bariet-papier in zwart-wit

Specialist voor specialisten: barytpapier voor uw zwart-witfoto

Een bijzonderheid bij WhiteWall is de belichting van digitale foto's op barytpapier: het met bariumsulfaat gecoate papier telt tot de beste papiersoorten. Nee, het is het beste. Barytpapier is momenteel het hoogwaardigste fotopapier en de premiumkeuze voor zwart-witopnames. Een enorme contrastomvang en sterke contrasten maken een excellente weergave van uw zwart-witfoto op een klassieke barytstructuur mogelijk. Barytpapier werd in 1866 uitgevonden en is sindsdien voortdurend verbeterd. Vanwege het omslachtige verwerkingsproces zijn afdrukken op barytpapier duurder dan gewone fotoafdrukken. Ziet u de prijs als kenmerk van iets bijzonders, want dat is het! Het wit straalt, het zwart speelt met diverse verzadigde tinten en verleent uw foto een onnavolgbare aura.

Ilford Z/W en Baryt - meesters in hun vak: volmaakte zwart-witfoto's

Natuurlijk is ook Ilford Z/W een goede keuze voor zwart-witfotografie. Diepe contrasten, bescherming tegen verbleken en een nauwkeurige grijsscala zijn gegarandeerd. Voor meer dieptewerking is een afwerking achter acrylglas aan te raden. Al bij een glasdikte van 2 mm kunt u mooie effecten bereiken. En die effecten worden nog mooier bij onze diktes van 4 mm en 6 mm. Afdrukken op Ilford Z/W kunnen ook op alu-Dibond afgewerkt worden. Een moderne en tegelijk tijdloze manier van presenteren. Het goede aan alu-Dibond is het geringe eigen gewicht, ook oversize-formaten kunnen zonder enig probleem worden opgehangen en getransporteerd en zijn daarbij stabiel en robuust.

Passe-partouts voor een persoonlijk accent – met bijna elk papier mogelijk

Als u dat te nuchter vindt of u foto's zonder lijst als onaf ervaart, kiest u de gewenste beelddrager en vervolgens een van onze 100 lijstenmodellen. Voor een galerielijst met passe-partout bieden wij bij WhiteWall modellen aan in hoogwaardige materialen en talrijke kleuren. Elk van onze lijsten wordt speciaal voor u in onze schrijnwerkerij vervaardigd. U kunt uit vier glassoorten de meest passende voor uw werk kiezen: glanzend floatglas is een van onze klassiekers voor alle mogelijke vormen van presentatie. Mat floatglas voorkomt reflecties. Acrylglas is geschikt voor foto's die vaak getransporteerd moeten worden, omdat het lichter en breukvaster is dan normaal glas. Ontspiegeld Mirogard museumglas is het premiumproduct voor bijzondere diepte en briljantie met gereduceerde reflecties.